Sultan Papağanı

Kanatlılar

SULTAN PAPAĞANI (Nymphicus hollandicus)

ORTALAMA ÖMRÜ: 15-30 yıl

KİLOSU: 80- 90 gr

BOYU: 25-35 cm

ANA VATANI: Avustralya

 

ÖZELLİKLERİ:

·         Sultan papağanın genellikle yaşam süresindeki temel faktör beslenme ve egzersizlerdir.

·         Erkeklerin çeneleri çok kuvvetlidir. Gagalarını gıcırdatmaları uykularının geldiğini gösterir.

·         Sultanlar sürü halinde yaşayan türlerdendir. Bu sürüler o kadar büyüktür ki, gökyüzünü karatacak kadar geniş alan kaplarlar.

·         Tohumla beslenen türler olduklarından, yiyecek arayışı içinde genelde sürü halinde yaşamak tipik bir davranış biçimidir.

·         Tek eşli canlılardır. Dişi gece, erkek gündüz kuluçkaya yatar.

·         Yavru yuvadan 45 gün sonra uçar.