Deve Kuşu

Kanatlılar

DEVEKUŞU (Struthio camelus)

ORTALAMA ÖMRÜ: 40 yıl

KİLOSU: 90 – 130 kg

BOYU: 200 – 250 cm

ANA VATANI: Afrika

 

ÖZELLİKLERİ:

      Tohum, tahıl, meyve, çekirge, böcek, kertenkele besin kaynakları arasındadır.

      Erkeği siyah, dişisi gri renklidir.

      Suya düşkündürler, sık banyo yaparlar.

      1 deve kuşu yumurtası, 24 tavuk yumurtasına eşit büyüklüktedir.

      Saatte 70 km hıza ulaşabilirler. Hızını aldığında 2 adımı arası 3 – 5 metreyi bulabilir.

      Bacakları çok kuvvetlidir ve savunmada kullanırlar. Ayrıca kanatlarını yön verip denge de kalmak için kullanırlar.

      Dünyadaki en büyük kuştur ve kara hayvanlarında en büyük göze sahiptir.

      Dişi gündüz, erkek gece kuluçkaya yatar.